Keratinvax nailhair stickhair | Allt om löshår & hårförlängning

Keratinvax

Keratinvax – På varje slingans rot finns redan förlimmad keratinvax som fästs enkelt i det egna håret med en tång.  De färdiga vaxploppar smälts med en värmetång, där keratinvaxet aktiveras vid värme och smälts samman med det egna håret och stelnar när det svalnat av. Vaxet har trängt in i håret och lagt sig runt håret som en skyddande hinna. Vaxet fäster väldigt bra och sitter säkert samt keratinets färg blandar sig fint med det egna håret, vilket blir knappt synlig. Vissa påstår att keratinvax metod till och med skyddar det egna håret. Borde ej utföras av outbildade personer. Det finns många webbutiker som säljer startkit ”gör det själv”, men tror inte man borde leka med det om man har noll kunskaper.

Man ska undvika att fästa håret för långt ner eftersom fakehår kan bli synlig när man sätter upp håret. En slinga ska tas i taget och slingan ska helst vara lika tjockt som slingan som ska fästas. Fästen ska inte vara för nära hårbotten, ca 1 cm från hårbotten och slingan ska helst hänga lite löst. Håret får inte snurras för att undvika öglor ovanför fästet. Sedan klämmer man fästena med tången och håller i några sekunder tills keratinet smälts ihop med det egna håret, om man valt metoden med värme (nailhair). Väldigt viktigt att planera väl vart fästena ska sitta och att det egna håret täcker över fästena, de får absolut inte vara synliga.

Man bör vänta med att tvätta håret i minst 48 timmar för att vaxet ska hinna fästas helt. Allt hänger på vem som gör det och hur man sköter håret, annars kan det slita väldigt mycket på håret. Undvik balsam i hårbotten eftersom vaxet kan lösa upp sig och slingorna kan lossna tidigare. Borsta ej håret för att inte slita på vaxet. Vaxet är vattentåligt men det krävs speciella hårvårdsprodukter för att inte vaxet ska lösas upp. Alla produkter som innehåller alkohol, olja eller silikon ska undvikas helt. Plattången får absolut inte användas över fästena, eftersom keratinet skulle smälta och slingan lossna. Det beror lite på vilket hårkvalitet man har och om hur fast och säkert fästena sitter, särskilt om man har fet hårbotten ska man vara extra försiktig.

Hur länge varar en hårförlängningen? Oftast rekommenderas det att hårförlängningen ska tas ut efter tre månader, och göra om hela processen på nytt, men det kan vara upp till 6 månader om man sköter väl om håret, om håret inte växer så snabbt och om det gjorts professionellt från början.

Plocka ut slingorna ur håret: det används en speciell remover, vilket löser upp vaxet och är skonsammare än andra removers som t.ex används vid lim borttagningen. Man ska absolut inte dra i slingorna för att ta ut löshåret, även om slingorna hänger halvlöst.

Keratinvax metoden kan delas in i två delar: NAIL HAIR och STICK HAIR

Nail hair – med värme: kallas även flat hair (platta fästena) och nagelslingo. Fästena är formade olika men används på samma sätt. I USA är den mest känd som fusion extensions och pre-bonded extensions. Keratinvaxet smälts med en värmetång så att hårslingan fastnar i det egna håret och fästena sluter sig kring hårstråna. Vaxet aktiveras vid värme samt lägger sig runt den egna slingan, som man valt för att fästa slingan i. Bekvämare än microringar t.ex när man sover på grund av att fästena är mjukare.

 

Stick hair – utan värme: kallas även skosnöre på grund av det avlånga fäste. Slingorna är formade som en sticka och är redan förlimmade med keratin. De fästs med microringar, smältringar eller microringar med silikon och specialtången, ej värmetången. Man trär igenom håret genom microringen. Kan lossna lättare än slingorna som är gjorda med värmetången.  Microringar med silikonet sliter mindre på håret samt håller bättre.

 

 

Français English Deutsch Italiano Español Chinese

Löshår skola

Här kan du läsa allt om löshår. När man bestämt sig för att skaffa nytt löshår, vet inte man riktigt vart man ska börja, eftersom det finns så många olika namn för samma sak och det är ett stort utbud av olika produkter på marknaden, både bra och dåligt hår. Det är väldigt svårt att veta skillnaden mellan olika kvaliteter och olika metoder, som finns på den svenska marknaden. Allt hänger på kunskap och därför har vi gjort det lätt för dig att skaffa de grundläggande kunskaper om löshåret, så att du kan skaffa just det håret som passar bäst dina inkomster och dina krav.