Syntetiskt löshår kanekalon monofiber | Allt om löshår & hårförlängning

Syntetiskt löshår

Syntetiskt hår – är konstgjord fiber och kan se väldigt glansigt och vackert ut, men oftast skiljer sig mycket från det egna håret om man inte redan har naturligt glansigt hår, vilket många av oss inte har. Är bra alternativ för den som inte har råd att investera i äkta hår eller för den som tycker att det känns konstigt att bära någon annans hår. Syntetiskt hår bör ej utsättas för värme om man vill vara på den säkra sidan på grund av att håret skulle smälta och förbli oanvändbart.

Ibland blandas fiberhår med äkta hår för att kunna tillverka billigare löshår och det är ingen bra kombination eftersom båda hår behöver olika vård. Tillverkarna försöker tillverka hårförlängningar av olika syntet för att komma så nära som möjligt det äkta håret. Man kan välja mellan vanlig syntet, kanekalon, toyokalon, kanubia, monofiber m.m. Monofiber anses vara av den bästa kvalitet bland syntetiskt hår. Syntetiskt hår är inte rekommenderat till hårförlängningar eftersom håret trasslar sig.

Vanlig syntet  – tillverkad av konstgjord material som liknar mest plasten.

Kanekalon – är gjord av syntetiskt fibermaterial och marknadsförs oftast att den klarar av 120 grader värme, men tyvärr inte gör det. Den är inte så mjuk som toyokalon och monofiber samt trasslar och tovar lätt ihop sig och ser snabbt matt ut. Kanekalon klarar av flera tvättningar och är lättast att hitta på den svenska marknaden.

Toyokalon – trasslar sig inte, mjukare syntetiskt hårfiber än kanekalon, men ser onaturligt ut.

Kanubia –  är en nytt syntetiskt 100 % hårfiber som både ser ut och känns som äkta människohår. Kanubia hår håller länge än kanekalon samt behåller sin glans och lyster längre jämfört med kanekalon hår.

Monofiber – tillverkas i Japan  och är bättre än kanekalon och toyokalon och ser väldigt naturligt ut, men fortfarande kan skiljas från det egna håret och se onaturligt ut, särskilt om man har naturligt torrt hår. Har livslängden upp till 3 månader. Monofiber passar även de som har känslig hårbotten, den ska vara nämligen kemikaliefri och lim fri.

Français English Deutsch Italiano Español Chinese

Löshår skola

Här kan du läsa allt om löshår. När man bestämt sig för att skaffa nytt löshår, vet inte man riktigt vart man ska börja, eftersom det finns så många olika namn för samma sak och det är ett stort utbud av olika produkter på marknaden, både bra och dåligt hår. Det är väldigt svårt att veta skillnaden mellan olika kvaliteter och olika metoder, som finns på den svenska marknaden. Allt hänger på kunskap och därför har vi gjort det lätt för dig att skaffa de grundläggande kunskaper om löshåret, så att du kan skaffa just det håret som passar bäst dina inkomster och dina krav.